Ako výrazne ušetriť za náhradné diely? Nakupujte repasované

Pri robení vozidlá nie je od veci myslieť na prevádzkové náklady, ktoré zahŕňajú aj nákup náhradných dielov. Samozrejme, že lepšie ako ušetriť je viac zarobiť  - treba online cez túto podnikateľskú platformu, ktorá združuje inzerentov a tvorca obsahu. Ale aj tak - ceny originálnych autodielov pritom nie sú nijako nízke a nie je výnimkou, keď prevádzkovateľ motorového vozidla svojho plechového miláčika na dlhú dobu odstaví, pretože si nemôže dovoliť opravu. Našťastie existuje spôsob, ako pri nákupe komponentov ušetriť nemalú čiastku. Nemusíte vždy kupovať originálne - rovnako dobre vám pomôže repas kompresora či iného náhradného dielu.

Sú repasované diely kvalitné?

Jednou z možností, ako pri údržbe vozového parku ušetriť, je nákup nových dielov z "druhovýroby". Tie sú síce lacnejšie ako originálne autodiely, ale na druhej strane často "nesedí" alebo nie sú v požadovanej kvalite. Rizikový môže byť tiež nákup repasovaných náhradných dielov, avšak v prípade starostlivého výberu dodávateľa je kvalita veľmi vysoká - obvykle porovnateľná s novými autodiely. Cena Repaše je pritom ešte nižšia ako u neznačkových dielov. Podstatné je, aby predajca nepodcenil kontrolu komponentov a púšťal do obehu len tovar prvotriednej kvality. Predovšetkým potom u súčiastok, ktoré ovplyvňujú správanie vozidla.

Kde sa repasovaných autodielov poobzerať?

S ohľadom na to, že sa repasované diely predávajú za polovicu ceny originálov, po nich priebežne stúpa dopyt. Ale zďaleka nie všetci predajcovia ich ponúka v dostatočnej kvalite - preto by ste sa mali mať na pozore a nakupovať tam, kde majú v ponuke značkový tovar a poskytujú naň záruku. Ak chcete mať istotu, že vám repasované náhradné diely dobre poslúži, stavte na prevereného predajcu - zaisťuje repas servoriadenia, turbodúchadiel, kompresorov a vstrekovacích čerpadiel za skvelé ceny. A pozor - nejedná sa o náhradné diely z poľských autovrakovišť.

Publikované: 22. 01. 2018

Kategória: Nezařazené

Autor: Alena Zvěřinová