Prenájom priemyselných utierok pre autoservisy a čerpacie stanice šetrí financie aj životné prostredie

Priemyselné čistiace utierky nájdu svoje využitie v mnohých oblastiach, najmä v strojárskej výrobe, automobilovom priemysle, opravárenských dielňach, autoopravovniach a autoservisoch. Na takýchto pracoviskách si treba často utrieť ruky od oleja, riedidla a iných prostriedkov, očistiť znečistený stroj alebo utrieť povrch.

Obrázok: Priemyselná utierka je vždy po ruke. Zdroj: Lindströmgroup.com

Upratovanie autoservisov a čerpacích staníc

Pri údržbe a opravách áut sú nenahraditeľnými pomocníkmi kvalitné a výborne nasiakavé priemyselné utierky Lindström. Využívajú sa na čistenie súčiastok alebo stieranie nečistôt z pracovnej plochy. Vďaka svojej výbornej absorpčnej schopnosti poslúžia dobre ako ochrana pracovnej plochy pri odkladaní špinavých dielov alebo pri riziku úniku prevádzkových kvapalín. Kvalitné materiály aj spracovanie utierok pomôžu zvýšiť efektivitu práce a maximalizovať váš zisk. Utierky navyše nemusíte nakupovať. Vďaka službe prenájmu sa firma Lindström postará o ich pravidelnú dodávku na vaše pracovisko aj o ich ekologickú údržbu a čistenie.

Prečo využívať službu prenájmu priemyselných utierok

Samozrejme, sú aj iné možnosti ako bojovať s nečistotami v autoservise – jednorazové papierové utierky alebo staré handry z vyradeného oblečenia, kuchynských utierok a pod. Prečo sú priemyselné utierky lepšie? Nájdeme hneď štyri dôvody:
  • ich funkcia (vlastnosti)
  • ekonomické hľadisko (úspora peňazí)
  • udržateľnosť
  • ekologické hľadisko - ekologická likvidácia
Prenájom priemyselných utierok šetrí náklady na ich obstaranie a likvidáciu a znižuje náklady na skladovanie a pracovnú silu.

Najdôležitejšie vlastnosti priemyselných textilných utierok Lindström

  • Nasiakavosť – rýchlosť vstrebania, absorpčná schopnosť (6x väčšia ako u papierových utierok).
  • Pevnosť – odolnosť pri namáhaní vo všetkých smeroch, za sucha aj za mokra.
  • Odolnosť – pri pôsobení riedidla, rozpúšťadla a iných chemických látok na utierku.
  • Materiál – použitý materiál a technológie zásadne zvyšujú efektivitu práce.
Priemyselné utierky Lindström sú ideálne na odstraňovanie oleja a mastných škvŕn. Sú veľmi nasiakavé, mäkké a nepúšťajú vlákna.

Obrázok: Priemyselné utierky - najlepšie riešenie. Zdroj: Lindströmgroup.com

Zapojenie do cirkulárnej ekonomiky

Trvalo udržateľný rozvoj je postavený na hľadaní nového využitia opotrebovaných výrobkov, aby sa ich životnosť čo najviac predĺžila. Lindström preto prenajíma pracovné odevy, čistiace rohože, priemyselné utierky a iné textílie a zaisťuje ich pranie a údržbu, recykláciu aj likvidáciu. Opakované používanie priemyselných textilných utierok znižuje produkciu nebezpečných odpadov a je prínosom pre životné prostredie. Pri ich praní dbá firma Lindström na to, aby sa s uvoľnenými nečistotami zaobchádzalo v súlade s platnými predpismi. Jej klienti nemusia vyhľadávať špeciálne odvozy odpadu a vyhnú sa zháňaniu potrebných dokladov pre ekologickú likvidáciu.

Ako funguje prenájom priemyselných utierok

Ak sa rozhodnete pre prenájom priemyselných utierok na viac použití, čaká na vás perfektný a komplexný servis, ktorý zahŕňa poradenstvo, dodávku podľa požiadaviek, vyzdvihovanie znečistených utierok priamo na pracovisku, pranie v moderných práčkach, automatickú výmenu opotrebovaných utierok (bez ďalších nákladov) a likvidáciu zničených utierok podľa ekologických noriem.

Obrázok: Priemyselné utierky nájdu využitie napríklad v autoservisoch. Zdroj: Lindströmgroup.com

Po odbornej konzultácii dodá firma Lindström klientovi utierky v potrebnom množstve, na ktorom sa spolu dohodnú. V pravidelných intervaloch odváža zamestnanec Lindströmu použité priemyselné utierky do práčovne a dopĺňa čisté. Súčasťou kolobehu sú aj distribučné a zberné boxy, ktoré zaisťujú, že sú čisté utierky vždy po ruke a špinavé sa nikde nepovaľujú. Utierky sa perú v najmodernejších zariadeniach, prechádzajú kontrolou kvality a vracajú sa k zákazníkovi. Kvalita sa kontroluje v niekoľkých stupňoch - pomocou detektorov kovov, vážením a vizuálne pracovníkmi práčovne pred ich balením do bezpečnostných kontajnerov špeciálne vyvinutých na zber, bezpečné skladovanie a prepravu čistiacich utierok. Čisté utierky sa dodávajú zákazníkovi vo vlastných boxoch, na zber a odvoz použitých zašpinených utierok sa používajú oddelené kontajnery rovnakej konštrukcie. Opotrebované utierky sa nahrádzajú automaticky, zákazníkovi pritom nevznikajú žiadne dodatočné náklady. Podľa účelu použitia sú pre stroje a zariadenia zákazníka k dispozícii optimálne materiály utierok (najčastejšie 100% bavlna). V procese prania a údržby utierok sa minimalizuje spotreba vody a pracích prostriedkov. Aby bola optimálne dosiahnutá požadovaná čistota s minimom pracích prostriedkov, berie sa do úvahy aj stupeň znečistenia textilu. V porovnaní s tradičnými metódami prania to znamená zníženie záťaže životného prostredia až o 85 percent.

Test priemyselných utierok zadarmo

Prenájom priemyselných utierok Lindström pomôže zamestnancom autoservisov pri práci, a zároveň vyrieši starosti so skladovaním a odvozom jednorazových utierok. Ušetrí náklady a dodá potrebnú istotu, že servis spĺňa všetky predpisy pre nakladanie s nebezpečnými odpadmi. Páči sa vám toto riešenie? Môžete si vyskúšať bezplatný test. Na požiadanie vás navštívi obchodný zástupca firmy Lindström, spočíta s vami množstvo utierok, ktoré budete potrebovať na týždeň a nechá vám ich na vyskúšanie. Po týždni vás znova navštívi, vyzdvihne špinavé utierky a spýta sa na vaše skúsenosti. Pokiaľ vás kvalita utierok a služby presvedčí, môžete rovno uzavrieť zmluvu o prenájme.

EKO klub zákazníkov

Klienti firmy Lindström môžu taktiež vstúpiť do EKO klubu a získať ďalšie výhody. Moderné firmy so zodpovedným prístupom k životnému prostrediu sa vždy snažia o hľadanie efektívnych a ekologických riešení vo všetkých oblastiach ich činnosti. Jedným z nich môže byť prenájom priemyselných utierok, s ktorým majú vždy istotu, že spĺňajú všetky predpisy na nakladanie s priemyselnými odpadmi. Manipulácia s priemyselnými utierkami a ich preprava totiž podlieha prísnym bezpečnostným a environmentálnym nariadeniam. Servisný proces je certifikovaný podľa štandardu ISO 9001:2000.

Výhody členstva v Lindström EKO klube

  • Získanie konkurenčnej výhody: označenie samolepkou Eko klubu
  • Úspora nákladov za jednorazové papierové utierky
  • Istota ekologickej likvidácie nebezpečného odpadu
  • Špeciálna akcia pre členov EKO klubu

Publikované: 28. 12. 2021

Kategória: Praktické rady a tipy

Autor: Alena Zvěřinová