Vezmite rodinu na hory. Autom uveziete bicykle aj všetky zavazadlá

Kto z nás by nemal rád aspoň niekoľkodňové voľno, počas ktorého si užijeme svoje deti, budeme mať čas aj na seba, na partnera, a ešte k tomu sa pozrieme niekde, kde sme zatiaľ neboli? Bonusom potom môže byť, že si so sebou môžeme vziať nielen batožinu, ale aj bicykle. Stačí mať to správne vybavenie.

Nápomocné strešné nosiče

Už za detských rokov ste určite pozorovali, že rodičia na strechu auta montujú „záhradku“. Pojem, pod ktorým sa skrývajú strešné nosiče, na ktoré je potom možné umiestniť strešné boxy či strešné nosiče bicyklov. Strešné nosiče sú k dostaniu takmer pre všetky vozidlá, a k ich správnemu výberu je potrebné poznať len pár základných údajov – výrobcu, model, príp. variantu a rok výroby. Ku kvalitným výrobcom strešných nosičov patrí napr. švédsky Thule alebo český Hakr. Ich nosiče vás určite nesklamú. Aby ste mohli previezť na streche bicykle, je potrebné zaobstarať si aj strešné nosiče bicyklov. Voliť môžete nosiče bicyklov pre 1 - 4 kolesá, či už budú detské, klasické alebo pôjde o elektrobicykle. Tento nosič bicyklov sa upevní na vyššie spomínanú „záhradku“. Aj strešné boxy sa k nej upevňujú. Možno dokonca kombinovať naraz oboje. Napríklad úzky typ strešného boxu a nosič bicyklov pre jedno koleso.

Kolesá odveziete aj na ťažnom zariadení

Pokiaľ nebudete chcieť voziť bicykle na streche, pretože na nej budete chcieť odviezť veľký strešný box plný vecí pre deti, môžete ich odviezť aj na ťažnom zariadení alebo piatych dverách. Každý z nosičov kolies má svoje pre a proti, záleží na tom, čo je pre vás prioritou, čo uprednostníte. V každom prípade na všetky sa kolesá inštalujú pomerne ľahko. Cenovo najvýhodnejšie sú strešné nosiče bicyklov. Cestujte veľa, aj keď ste početná rodina. Veci, ktoré na dovolenke potrebujete, si hravo preveziete. Zážitky sú najviac a nikto vám ich nevezme.

Publikované: 06. 11. 2021

Kategória: Praktické rady a tipy

Autor: Alena Zvěřinová